Nieuws

Luuk tijdens het Schots Weekend Alden Biesen 2021

Nieuwe Pipe Sergeant voor Beatrix Pipe Band

De Beatrix Pipe Band is verheugd de benoeming van Luuk Dekker (20) in het management van de band aan te kondigen. Luuk zal aantreden als Pipe Sergeant met een aanzienlijke verantwoordelijkheid bij de toekomstige ontwikkeling van het pipe corps en de band als geheel.

Daarmee volgt Luuk Pipe Sergeant Gerald van Dongen op die sinds 2010 onder verscheidene Pipe Majors deze cruciale taak vervulde. Gerald – zelf een oud-Pipe Major van de Beatrix Pipe Band – heeft onlangs deze positie verlaten maar blijft bij de band spelen. Zowel Gerald als Luuk zijn als jeugdlid bij de band begonnen en hebben een succesvolle piping-carrière opgebouwd.

Over zijn aanstelling zei Luuk: “Het is enorm tof om in aanmerking te komen voor een leidende rol binnen de Beatrix Pipe Band en ik ben vereerd om hierin het vertrouwen te krijgen van de band. Ik speel bijna mijn gehele leven bij de band en ik kijk ernaar uit om een kwaliteitsgeluid en een plezierige speelomgeving voor alle leden te produceren.”

“De afgelopen jaren heb ik ervan genoten om veel te mogen leren van Pipe Major Jeroen Roskam, oud-Pipe Majors Josien Teerlink, Gilian Hettinga en natuurlijk van Gerald en ik vindt het een enorme eer dat ik het stokje van hem mag overnemen. Deze benoeming is een nieuw hoofdstuk in mijn verdere ontwikkeling en ik ben enthousiast over de uitdaging die voor me ligt”, aldus Luuk.

Naast een warm welkom voor Luuk is dit ook een afscheid van Gerald als Pipe Sergeant. Een functie die hij onder verscheidene muzikale leiders met verve vervulde en, zo zegt Pipe Major Jeroen Roskam, “We zijn hem dankbaar voor zijn energieke inzet en toewijding. Gerald en ik fungeerde veelal als mekaars tegenwicht en ik kijk met veel plezier terug op onze samenwerking en successen in en buiten de cirkel.”

Kijkend naar de toekomst en de aanstelling van Luuk zegt Jeroen: “Luuk is een bewonderenswaardig jong talent en is op 10-jarige leeftijd bij ons komen spelen. We zijn enorm trots op de ontwikkeling die hij heeft doorgemaakt en dit is een logische vervolgstap. Naast het bandwerk heeft hij bij de Piping School of The Netherlands de nodige accreditaties behaald. Hij heeft daar goede ervaring en succes opgedaan en zijn kennis, professionaliteit en enthousiasme zal ons helpen om nog veel meer succes te boeken.”

Leading Drummer Jelmo Bonomo zei: “Ik ben verheugd dat Luuk toetreedt tot het management van de Beatrix Pipe Band. Met zijn schat aan leservaring en succes op hoog niveau, ben ik er zeker van dat hij een belangrijke rol zal gaan spelen om de band vooruit te helpen. Ik kijk ernaar uit om de komende jaren samen te gaan werken met Luuk en Jeroen.

De Beatrix Pipe Band heeft in zijn 60-jarige bestaan een solide reputatie opgebouwd als een van de beste doedelzakbands van het Europese vaste land en neemt met regelmaat deel aan nationale en internationale wedstrijden. Jong talent wordt altijd aangemoedigd zichzelf te ontplooien en met regelmaat worden jongeren aangesteld in leiderschapsrollen binnen de band. De band had hiertoe zo’n 25 jaar lang ook haar eigen juvenile band (jeugdband -red.).

De Beatrix Pipe Band staat altijd open om jong én ouder talent te verwelkomen binnen haar gelederen en ze nodigt iedereen uit die interesse heeft in de band om vrijblijvend te komen kijken op een repetitie.